Dagje weg in Stavenisse, Wat te doen in Stavenisse

In deze blog geven we tips voor een leuk dagje weg in Stavenisse. Het kleine dorpje Stavenisse ligt in Zeeland op de punt van eiland Tholen. Stavenisse heeft een prachtige haven gelegen aan de Oosterschelde. Wat is er te doen in Stavenisse? Waar kan ik lekker eten? Lees verder en kom het allemaal te weten.

 

Fietsen & wandelen Stavenisse

Stavenisse en omgeving is erg geschikt voor mensen die willen fietsen of wandelen. Op het eiland Tholen is een uitgebreid fietsnetwerk. Fiets langs de Oosterschelde naar Sint-Annaland. Er is een verhard fietspad aanwezig langs een groot deel van de Oosterschelde. Ook zijn er genoeg andere fietsroutes langs oude boerderijen en prachtige dijkjes. Met het fietsknooppunten netwerken zijn alle afstanden mogelijk. Deze fietspaden zijn ook prima geschikt voor wandelaars. Plan zelf je route of kies een kant en klare route. Meer informatie over het fietsknooppunten netwerk vind u op deze pagina.

Wist u dat zeeland is benoemd tot 5-sterren fietsprovincie door het Landelijk Fietsplatform. Dat is het hoogst haalbare niveau voor een fietsprovincie. De kwaliteit van het fietsknooppuntensysteem, het onderhoud van het netwerk, de toegankelijkheid van de route informatie en de vele Fietscafés langs de routes zijn daarbij doorslaggevend.

Het fietsnetwerk op het Eiland Tholen bied tientallen gratis oplaadpunten. Uw fiets opladen terwijl u uitwaait bij de Oosterschelde, geniet van een heerlijke mosselpan of uitkijkt op de Zeelandbrug. Het kan allemaal op Tholen. Bekijk hier een overzicht van oplaadpunten, fietsroutes en meer tips voor fietsen in de omgeving van Stavenisse.

3 dingen die je zeker moet doen in Stavenisse:

  • Zwemmen en duiken in de Oosterschelde
  • Eten aan de haven van Stavenisse bij ’t Packhuys eten & drinken
  • Uitwaaien langs de Oosterschelde op de fiets of met de solex

Strand Stavenisse

Veel mensen bezoeken Stavenisse voor rust en watersport. Het dorp heeft een gezellig strand. Het strand bevind zich net achter de haven. Het strand is goed bereikbaar te voet of per fiets. U loopt achter de Molen van Stavenisse langs en loopt 500 meter door. Het fietspad loopt langs de haven en komt uit bij het strandje van Stavenisse.

Getijden

De Oosterschelde is een getijdenwater. Met laag water is het op veel plaatsen rond Stavenisse weinig water waardoor zwemmen lastig is. Bij laag water kunt u uzelf verwonden aan oesters of andere schelpdieren uit de Oosterschelde. Als u wilt zwemmen met weinig water zijn zwemschoenen aan te raden. Voor de actuele hoog en laagwater tijden kunt u de getijdentabel bekijken op deze website. U kunt rond de dijken van de Oosterschelde fietsen of wandelen. Langs de dijkweg is het overal toegestaan om in het zoute water van de Oosterschelde te zwemmen.

Het is nu    16.0 °C in Stavenisse

Water(sport) Stavenisse

Haven

Als u Stavenisse per boot wilt aandoen is dat ook prima mogelijk. Stavenisse heeft een rustige maar gezellige haven. De jachthaven is voorzien van alle faciliteiten. Passanten van de haven kunnen zich melden bij de havenmeester. De haven bied voldoende parkeergelegenheid voor dagjesmensen. Meer informatie over de haven vind u op de website van Sportvissers- en Watersportvereniging Stavenisse.

Duiklocaties

Stavenisse bied diverse unieke duiklocaties. De bekendste is bij ‘het steiger van Stavenisse’. U vind hier prachtige wieren, oesters en vele andere zeeplanten en -dieren. Deze duiklocatie vind u op veerweg 18. Meer informatie over deze en andere duiklocaties vind u in dit overzicht.

Recreëren

De Oosterschelde is de ideale plaatst om te recreëren. Geniet van het ruisen van de Oosterschelde, hoor de krekels tjirpen en de meeuwen roepen. De dijk langs de Oosterschelde is goed bereikbaar via het verharde fietspad. Zwemmen kan in het blauwe Oosterschelde water. Ook de sportvisser zal zich hier helemaal thuis voelen. Hengelsport artikelen en zeeaas kunt u in het nabijgelegen dorp Sint- Maartensdijk kopen.

5 dingen die je gezien moet hebben in Stavenisse

bekijk alle bezienswaardigheden

Eten en Drinken

Zin in lekker eten na een dagje aan de Oosterschelde vertoeven. Stavenisse heeft diverse horeca locaties. Een aanrader is ’t Packhuys eten & drinken. De perfecte locatie voor een lekkere lunch, een heerlijk diner of om relaxed te borrelen. Het terras bied een prachtig uitzicht over de haven van Stavenisse, een top restaurant in Stavenisse.

Ontdek nog meer in Stavenisse

Da's pas echt geniete

WATERHOOGTE

HORECA

EVENEMENTEN