KPN NetwerkNL voert morgen een upgrade van de straatkasten in Stavenisse uit. Hierdoor zal de internet snelheid via de koperlijn voor veel bewoners tot 10 keer sneller worden.

De upgrade staat gepland voor vrijdag 19 juli 2019. Vanaf deze datum zal de nieuwe VDSL techniek voor de meeste bewoners beschikbaar zijn. Op dit moment is de internet snelheid via de koperlijn voor veel bewoners erg laag. Na de upgrade kunnen de ADSL verbindingen omgezet worden naar de snellere VDSL techniek.

Heeft u een abonnement bij KPN, Tele2, T-Mobile, Solcon of een andere provider? Dan kunt u waarschijnlijk straks gebruik maken van het verbeterde netwerk. KPN is al maanden bezig met de upgrade. In maart zijn hiervoor al graafwerkzaamheden verricht. De straatkasten bevinden zich in de Boswei, Stoofdijk en Buurtweg. Ook de omliggende straten zijn aangesloten op deze straatkasten.

Na de werkzaamheden zullen adressen tot 10 keer sneller internet kunnen krijgen. Sommige adressen gaan van 9 Mbit/s naar meer dan 100 Mbit/s . Helaas zullen niet alle adressen gebruik kunnen maken van de nieuwe VDSL techniek. Neem contact op met uw provider om na te vragen of het op uw adres mogelijk is om gebruik te maken van de nieuwe techniek.

1 straatkast heeft een paar jaar geleden al een upgrade ontvangen. Deze straatkast staat naast de Hervormde Kerk. Voor adressen die aangesloten zijn op deze straatkast zal er niets veranderen.

Overzicht straatkast upgrades
bron: https://vvdsl.robinflikkema.nl

Heeft u Delta (Zeelandnet) als provider? dan verandert er ook niets voor u. Dit signaal komt namelijk binnen via de coax kabel. Dit is een andere kabel dan de KPN Koperlijn. De haalbare snelheid via deze kabel zit al op 400 Mbit/s. Aan deze snelheid zult u meer dan genoeg hebben.

Categorie├źn: Nieuws