uitkijkpunt & duiklocatie

Steiger Stavenisse

Prachtige plek om helemaal tot rust te komen. U ziet de Zeelandbrug en bij helder weer 2 andere zeeuwse eilanden. Deze pek is ook zeer geschikt om te duiken.

jachthaven

Haven Stavenisse

De prachtige jachthaven van Stavenisse. De haven is nog een van de weinige getijdehavens waar de tijd lijkt  stil te hebben gestaan. Op het havenplateau zijn gezellige terrasjes waar u een hapje kunt eten of een drankje kunt nuttigen, terwijl u een mooi uitzicht heeft over de haven. 

Informatiecentrum over de ramp van 1953

Watersnoodhuis

Een prachtig gebouw gebouwd in 1868. Sinds 2015 Is Watersnoodhuis Stavenisse in dit gebouw gevestigd. In dit informatie centrum vind u alles over de ramp van 1953 op Tholen en Sint Philipsland.

MOLEN

Molen de Hoop

De Stavenisser molen is een korenmolen uit 1801 aan de Molendijk in Stavenisse. Het is een ronde stenen grondzeiler met een vlucht van 21,50 meter. Deze in 1962 witgekalkte korenmolen met rode kozijnen staat ten noordwesten van de jachthaven aan de rand van de dorpskern.

KERK

Hervormde kerk

In de 17e eeuw werd een eenvoudig dorpskerkje gebouwd dat in 1623 gereed was. Begin van de 20e eeuw was de kerk zo bouwvallig dat er besloten werd de kerk af te breken. In 1910 werd op dezelfde plaats een nieuwe kerk gebouwd. Enkel de kerktoren en het koor met de graftombe bleven behouden. De kerk werd ingewijd op 12 juli 1911.