Ondek wat er te doen is
OP THOLEN

De Meestoof

(1) Altijd al eens willen weten hoe de mensen vroeger leefden en waar ze werkten? Hoe gingen de mensen vroeger eigenlijk gekleed in de Thoolse klederdracht? Hoe zag een schoolklas eruit in 1910? En hoe leerden de kinderen in die tijd? Streekmuseum De Meestoof geeft een mooi overzicht van het vroegere leven en de cultuur op de eilanden Tholen en Sint Philipsland.

Watersnoodmuseum

(2) In het Watersnoodmuseum komt de watersnoodramp van 1 februari 1953 wel heel dichtbij. Luister naar duizenden indrukwekkende verhalen en getuigenissen over de ramp, of laat je inspireren door de hoop waarmee Nederland de wederopbouw realiseerde. De historische foto's en slachtofferlijsten nemen je mee terug in de tijd.​

Frisia Rondvaarten

Bij Frisia Rondvaarten is altijd wat te beleven. Je kunt kiezen tussen verschillende rondvaarten. Van een zeehondensafari vanuit Zierikzee tot natuurvaartochten door Bergen op Zoom en St-Annaland. Er wordt gevaren bij mooi en minder weer. De boot heeft binnen tweehonderd zitplaatsen. Er zijn diverse arrangementen mogelijk.

Maisdoolhof

(4) Maisdoolhof de Zuidmoer is een hectare groot. In het doolhof s een speurtocht voor jong en oud. Iedereen kan naar hartenlust komen speuren naar de opdrachten, uitkijktoren en niet geheel onbelangrijk naar de uitgang. Ook is er een kleine speeltuin voor de kinderen. Geniet op ons terras van een versnapering. Kijk op onze website voor de actuele openingstijden.

Molen de Verwachting

(5) In het Watersnoodmuseum komt de watersnoodramp van 1 februari 1953 wel heel dichtbij. Luister naar duizenden indrukwekkende verhalen en getuigenissen over de ramp, of laat je inspireren door de hoop waarmee Nederland de wederopbouw realiseerde. De historische foto's en slachtofferlijsten nemen je mee terug in de tijd.

Fietsverhuur Kruytenburg

(6) Voor het huren van een fiets bent u "op Kruytenburg" aan het juiste adres. Er is keuze uit (elektrische) kwaliteitsfietsen met daarbij eventueel aanhangers en kinderzitjes. Tevens kunt u bij ons terecht voor het huren van tandems en een bakfiets. Op aanvraag en tegen een kleine vergoeding bezorgen wij de fiets(en) op de gewenste locatie.

Watersnoodhuis

(7) Watersnoodhuis Stavenisse is een informatie centrum over de watersnood van 1953 op Tholen en Sint Philipsland. Elk jaar een andere expositie, houd onze website in de gaten voor de huidige expositie. Dit jaar als thema; exclusieve foto's van particulieren. Waarbij verschillende thema's aan bod komen. Ga naar de expositie pagina voor meer informatie.

Oranje Kamer

(8) Archeologische vondsten zoals keramiek en oude kogels, Oranje-snuisterijen en informatie over de Kloveniers van Scherpenisse: ontdek het tijdens een bezoek aan De Oranjekamer in de Smalstad! Maak kennis met een stukje geschiedenis van deze oude Zeeuwse Oranjestad waar ooit Jacoba van Beieren en Frank van Borssele een kasteel hadden.

Skydance

(9) Skydance verzorgt opleidingen in Nederland maar ook in het buitenland. Vanaf de allereerste schermoefeningen tot en met de voorbereiding voor het theorie examen word je hierbij intensief begeleid zodat jij zo snel mogelijk als zelfstandige piloot veilig het luchtruim kiest, een ervaring om nooit meer te vergeten! Kijk op de website voor de mogelijkheden en meer informatie.

Solex verhuur

(10) Voor de oudere generatie is het een stukje jeugdsentiment en voor jongeren is het gewoon een prachtige ervaring. Lekker toeren op een ouderwetse Solex, met z’n tweetjes of met een hele groep. Solex Verhuur Tholen biedt een aantal leuke arrangementen aan om van uw Solexrit door de schitterende gemeente Tholen een gezellig dagje uit te maken.

Streekproducten veiling

(11) Koop je streekproducten via de veilingklok.Op het Zeeuwse eiland Tholen kan je streekproducten bij afslag kopen bij de enige Zeeuwse streekproductenveiling. Seizoen(streek)boodschappen, puur en lekker en vanuit de streek. De enige aardappelveiling van Nederland. De Thoolse Streekproductenveiling is er voor jong & oud.

Natuurtochten

(12) Tholen biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken. Er zijn laarzentochten over de schorren, ga opzoek naar insecten of ga op vleermuizentocht. De natuur van het Eiland Tholen is prachtig.

Oesterdam Events

(13)Voor buggy rijden, Paintballen varen en nog veel meer ben je hier aan het juiste adres. ies uit een van de meer dan 50 activiteiten,ga voor een arrangement, of combineer activiteiten met horeca arrangementen. Oesterdam biedt verschillende activiteiten voor jong en oud, die kunnen bestaan uit één of meerdere dagdelen.

Kinderboerderij

(14) We zijn erg trots op onze kinderboerderij. Op ruim 1,5 hectare grond lopen er onder andere een mini koe, twee herten, twee lieve ezels, schattige pony's, brutale geiten, eigenwijze schapen, kakelende kippen en nieuwsgierige kalkoenen. Kom een kijkje nemen en geef ze een aai over hun bol. De kinderboerderij ligt naast Happerij Paal Nul.

Pluktuin Akkerlust

(15) Graag vertellen wij u hoe het allemaal werkt in onze pluktuin. Bij aankomst krijgt u een mandje en schaartje. Hiermee kunt u de pluktuin in gaan om de allermooiste bloemen uit te kiezen. Als u klaar bent met verzamelen kunt u er een boeket van maken. De onderste blaadjes mogen eraf, dan blijft het water in de vaas schoner.

Zwembaden

(16) Een heerlijk dagje ontspannend in een openluchtzwembad. Op het Eiland Tholen zijn 2 openlucht zwembaden. In Tholen zit zwembad de Spetter. In Sint Maartensdijk bevind zich zwembad Haestinge. Beide zwembaden zijn in de zomerperiode geopend voor recreatief zwemmen. Bezoek de website voor meer informatie en de actuele openingstijden.

Bowling Thoolse Brug

(17) We zijn erg trots op onze kinderboerderij. Op ruim 1,5 hectare grond lopen er onder andere een mini koe, twee herten, twee lieve ezels, schattige pony's, brutale geiten, eigenwijze schapen, kakelende kippen en nieuwsgierige kalkoenen. Kom een kijkje nemen en geef ze een aai over hun bol. De kinderboerderij ligt naast Happerij Paal Nul.

Zijn wij u vergeten?

Zijn wij u vergeten, of wilt u wijzigingen doorgeven ? Stuurt ons dan een email via; [email protected] U kunt ook het contactformulier invullen door op de onderstaande link te klikken.Op deze manier houden we samen deze pagina actueel, helpt u ook mee? Op deze manier maken we samen mensen blij. Dit is nog meer tekst om de foto goed uit te laten..